Zárt cellás purhab szigetelés

 Mi is az a zárt cellás purhab szigetelés?

A kétkomponensű helyszínen szórási eljárással előállítható zártcellás kemény poliuretán habok kiváló hő, vízszigetelő és alakmerevítő tulajdonságokkal rendelkeznek. A komponensek keveredésekor hő és vegyi reakció hatására gázosodnak és zárt sejtstruktúrájú anyagot hoznak létre. Mindössze néhány másodperc alatt folyékonyból szilárd halmazállapotúvá változik, miközben többszörösére növekszik. Kiváló technikai paraméterei, fizikai tulajdonságai (lépés- és vízálló)  és sokrétű felhasználása ma már hazánkban is egyre nagyobb teret hódít. Sőt, bizonyos helyzetekben - elsősorban nehezen fozzáférhető helyeken, illetve aho kiemelten fontos a toldásmentes szigetelés - az adott problémára csak a zárt cellás purhab szigetelés jelent megoldást.

 

A zártcellás szórt purhab szigetelés egy lassabban kitáguló termék, mely kezdeti térfogatának mintegy 40-szeresére képes növekedni. 

 

A szórt poliuretán hab változatossága révén kerül vezető helyre a szigetelő építőipari termékek között. A szórt poliuretán hab magas R-értékeket ér el, mialatt hézagmentes légzárat képez, és nem akadályozza a szerkezet nedvességszabályozását. Tetőben alkalmazva a szórt hab szigetel, kiiktatja a rögzítők vagy hézagok által okozott hő hidakat, mialatt olyan monolitikus, hosszan tartó tetőburkolati rendszert biztosít, mely jóval 10-15 év feletti élettartammal bír.

Mivel egyszerre hő és vízszigetelő, így a zárt cellás purhab szigetelés a hagyományos technológiákkal szemben sokkal gyorsabb kivitelezést tesz lehetővé és bekerülési költsége is 20-30%-al kevesebb.

Technikai információk :

Az 55kg/m3-es zárt cellás poliuretán hab nyomószilárdsága: 200KPa

Hővezetési együtthatója: 0,024W/mK

Tűzvédelmi besorolása: B2-es ÖNKIOLTÓ

Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év

Garancia speciális UV-védelem: 5 év

 

A szórt poliuretán hab figyelemre méltó sokoldalú anyag, amely bizonyítottan megfelel az építőipar és gyártás szélsőséges kihívásainak is.  Ennek eredménye képpen a szórt poliuretán hab igen széles körben alkalmazható, beleértve a következőket, de azokra nem korlátozva:

  • Lakáscélú és középületek szigetelése: falak, mennyezetek, tetőterek és pinceszintek
  • Lapos vagy kis dőlésszögű tetők utólagos hő- és csapadékvíz elleni szigetelése
  • Légzáró rétegek
  • Ipari alkalmazások során csövek és tartályok, ipari csarnokok, hűtőraktárak épületei, fagyasztók, terménytárolók, állattartó telepek, steril helyiségek, stb. szigetelése
  • Csónakok, hajók, uszályok, úszódokkok és egyéb vízi szerkezetek

Utólagos szigetelés zárt cellás purhab szigeteléssel

Régi és új tetők, általában beton födémes, bitumenes lemezekkel szigetelt ipari és lakóépületek szigetelése. A régi szigetelőréteget nem kell eltávolítani. A pára kiszellőzését abban az esetben kell felülvizsgálni, ha nem megfelelő. Ebben az esetben a régi-szigetelést perforálni kell. Új tető esetében a hő technikai számítások elvégzése után felületet zsír, víz és  portalanítani kell végül a  szórható a poliuretán habszigetelés.

 

Mezőgazdasági telepek, csarnokok belső oldali hő- és csapadékvíz szigetelése 

A szórt poliuretán hab szigetelések legfőbb területe a mezőgazdasági, állattartó épületek, raktárak, csarnokok utólagos hő- és csapadékvíz elleni szigetelése. Az megfelelő hőmérséklet jelentős bevétel-növekedést eredményez a sertéstenyésztésben és baromfi nevelésben. A poliuretán hab segítségével megoldható a nagymértékű hőingadozás, ami kedvezően hat az állatok fejlődésére. A hőszigetelés mellett fontos a megfelelő higiénia is. A poliuretán szigetelés az építmények belső felületén kerül felszórásra, ami egy teljesen egybefüggő légtömör vízálló felületet alkot. A szigetelés nagy keménységű, így nagynyomású tisztítóval is tisztítható anélkül, hogy a felület megsérülne és a baktériumok a szigetelés mögé kerülnének. A poliuretán habnak vegyi ellenállósága is van és a penészesedés sem jelentkezik. Megszűnik a belső páralecsapódás, csöpögés.

Hullámpala, hullám és trapézlemez tetők hő- és csapadékvíz szigetelése, felújítása

Előkészítésekor egy korrózió-védő és tapadást javító festés felhordása  szükséges. Belső oldali felhordás esetén  a szórt poliuretán szigetelőhab áthidalja tető hibáit, megszűnteti a beázást a tetőfedő anyag illesztési résein, tetőn átmenő tégla, fém és fa szerkezeteknél és a rögzítő csavaroknál. Megszűnnek a dilatációs hőmozgások és a belső hőmérsékletingadozás is minimálisra csökken, így kiküszöböli a belső páralecsapódást.

Külső szigetelés esetén, a nyári napokon a nap nem melegíti fel a tetőt, így  megszűnik az épület belső levegő hőingadozása. Megszünteti a belső páralecsapódást, valamint a tetőszerkezet diletációs repedéseit. Az anyag sűrűsége miatt a tető merevebb lesz és akár járhatóvá válik. Minimális a szerkezet súlyterhelése.

 

A szórt poliuretán hab tulajdonságai

- Kitűnő hőszigetelési tulajdonságok

- Egészségre ártalmatlan

- Páradiffúziós ellenállás

- Állandó paraméterek

- Sokrétű felhasználhatóság

- Nagy szilárdság

- Ellenálló

- Gyors kivitelezés

- Az egész felületen varratmentes vízszigetelés

- Tökéletes tapadás

- Tökéletes szigetelés kritikus pontoknál is

- Páralecsapódás megszűntetése

 

Alkalmazási területek

- Belső alkalmazási területek

- Külső alkalmazási területek

- Pince és alap oldalfal új és utólagos hő és vízszigetelése

- Aljzatbeton alatti szigetelés padlófűtés esetén is

- Födémek szigetelése

- Homlokzat szigetelése

- Pince szint monolit födémének új és utólagos szigetelése 

- Erkélyek, teraszok épületből túlnyúló monolit szerkezetek új és utólagos szigetelése

- Könnyű szerkezetes épületek (fa és fém váz) vázkitöltő szigetelése

- Tetőtéri falak, ferdefalak és mennyezetek új és utólagos szigetelése

- Lakótér feletti födémek és fűtetlen padlásterek padozati új és utólagos szigetelése

- Függőleges és íves felületek szigetelése

- Kis dőlésszögű és lapostetők új és utólagos szigetelése

 
 
Lapostetők szigetelése zárt cellás purhab szigeteléssel
Pinceszigetelés zárt cellás purhab szigeteléssel
Lapostetők hőszigetelése és vízszigetelése zárt cellás purhab szigeteléssel
Zárt cellás purhab szigetelés felvitele a felületre