Vápa víz és hőszigetelése

A vápák kölönböző amorf (íves, sokszögű) felületein szinte csak a szórt purhab technológia alkalmazható a hőszigetelés és vízszigetelés során.

Ezeken a nem sík felületeken a tökéletes hőszigetelő rendszer kialakítása más technológiával szinte kivitelezhetetlen lenne, mind tartósság, mind minőség szempontjából a purhab bizonyul a legjobb választásnak a vápa szigetelés kérdésében. Mivel egy olyan tökéletes szigetelésről van szó, amely alkalmazásánál minden ponton tapad a szigetelendő felülethez, így a purhab egy komoly korrózióvédelmet is biztosít a felület számára. Emellett egyszerűen, gyorsan és olcsón kivitelezhető hőszigetelés és vízszigetelés technikáról beszélünk, ha a szórt poliuretán habot említjük.

A purhab fizikai tulajdonságaiból adódóan követi a dilettációs mozgást. Ezáltal megszűnnek a repedések és az ebből adódó beázások a szigetelt felületen. Mivel a poliuretán hab a vízszigetelés mellett a hőszigetelés szempontjából is élenjáró anyag, ezért a vápa belső oldalán megjelenő páralecsapódások is megszűnnek.

 

A purhab szigetelés paraméterei

  • Az 55kg/m3-es zárt cellás poliuretán hab nyomószilárdsága 200KPa
  • Hővezetési együtthatója: 0,024W/mK
  • Tűzvédelmi besorolása: B2-es ÖNKIOLTÓ
  • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év
  • Garancia speciális UV-védelem: 5 év
Vápa hőszigetelése és vízszigetelése purhab technológiával
Vápa hőszigetelése és vízszigetelése purhab technológiával
Vápa szigetelés
Poliuretán hab szigetelés vápán
Vápák szigetelése
Purhab szigetelés felhelyezése
Poliuretán hab szigetelés vápán
Vápák szigetelése