Tetőhéjazat belső oldali szigetelése

A tetőterek és tetőhéjazat tökéletes szigetelésére a purhab a legmegfelelőbb szigetelőanyag. A hőszigetelés miatt megszűnnek hőmérsékletváltozások okozta dilatációs mozgások és repedések.

Bizonyított tény, hogy azoknál a házaknál, ahol hőszigetelés és vízszigetelés céljából poliuretán habot alkalmaztak, az alsó és felső szintek között maximum 2 fok eltérés tapasztalható. Sajnos a legtöbb ingatlan szigetelése a régi, szálas szigetelőanyaggal van megoldva, ami rengeteg problémához vezethet mint a hőszigetelés, mint a vízszigetelés szempontjából. Csak egy pár dolgot említsünk a sokból: az idő múlásával saját súlyától szépen lassan összeesik, nem is beszélve arról, ha páralecsapódás keletkezik, akkor ez a folyamat felgyorsul és attól kezdve a hőszigetelés hatékonysága minimálisra esik vissza. Emellett muszáj megemlíteni a penészesedést és gombásodást is, hiszen a szálas szigetelőanyagok vízszigetelés szempontjából szinte semmilyen védelmet nem nyújtanak.

Csak a purhab szigetelés biztosít olyan megoldást, amely kiiktatja a szerkezetben lévő hőhidakat, illetve olyan helyekre is bejut az anyag, ami más szigeteléssel megoldhatatlan lenne. A zártcellás szórt poliuretán hab tökéletes tapadása révén lehetővé teszi a közvetlen a cserépre, illetve a párazáró fóliára történő fújást. A kemény lépésálló, hő és vízszigetelő poliuretán hab kifújása után megnő a tetőszerkezet szilárdsága is legalább 30százalékkal, mivel a lépésálló kemény hab kitölti a szarufa közöket és minden kis rést és repedést.

A jégeső és a szélvihar sem tud többé kárt okozni a tetőhéjazatban. A poliuretán szigetelőhab vízálló és egy nagy egybefüggő, de több rétegből álló vízszigetelés hozható létre alkalmazásával (mint a járműveknél a ragasztott szélvédő) amely teljes mértékben hozzátapad a tetőhéjazathoz és eloszlatja, elnyeli az ütközés energiáját.

 

A purhab szigetelés paraméterei

  • A zárt cellás poliuretán hab sűrűsége 35kg/m3-es, nyomószilárdsága 150K.Pa
  • Hővezetési együtthatója: 0,023W/mK
  • Tűzvédelmi besorolása: B2-es ÖNKIOLTÓ
  • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év
Tetőhéjazat hőszigetelés és vízszigetelés poliuretán szigetelőhab segítségével