Pincefal hőszigetelés és vízszigetelés

pincefal szigetelés során sokan csak a vízszigetelésre gondolnak, melyet a legtöbb esetben a hagyományos rásütős bitumenes szigetelő lemezzel oldanak meg. A rásütős bitumenes szigetelésnél egy 100 négyzetméternyi felületen általában 120 és 180 fm bitumenes hegesztés található. Ez az érték függ a falra való felállás nagyságától és a pozitív/negatív sarkok számától. Az előbbi három munkafolyamatot (attika fal, szellőzők és a sarkok) nem lehet tökéletes biztonsággal bitumenesen lehegeszteni.

A nem megfelelő pince vízszigetelés és hőszigetelés további problémákat idéz elő: külső salétromosodást, valamint nagy mennyiségű páralecsapódást. Páratlan tapadási képessége révén egyszerűen alakítható ki a pince oldalfalain és mennyezetén egy tökéletes toldásmentes hő és víz purhab szigetelés.

Talán azért is maradt ki a talajvíz elleni szigetelés oly sok épület szigetelésénél, mert eddig nem állt rendelkezésünkre a megfelelő technológia ezeknek a bonyolult íveknek a szigetelésére.

A pince mennyezetének szigetelése után a padló már nem képes nagymértékben hideget sugározni a fűtött lakótérbe, ezzel hozzájárulva a hőszigetelés hatékonyságához.
 

A purhab szigetelés paraméterei

  • A zárt cellás poliuretán hab sűrűsége 35kg/m3-es, nyomószilárdsága 150KPa
  • Hővezetési együtthatója: 0,023W/mK
  • Tűzvédelmi besorolása: B2-es ÖNKIOLTÓ
  • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év
Pincefal szigetelés
Szórt purhab szigetelés pincefalon
Pince vízszigetelés és hőszigetelés
Talajvíz elleni szigetelés