Hőszigetelés és vízszigetelés tartályokon, csővezetékeken

Miért is használjunk poliuretán szigetelést a hagyományos szigetelő anyagokkal szemben a tartályok, tárolók és csőrendszerek esetében is, amikor a hőszigetelés és vízszigetelés kérdésére kerül a sor?

Mert nem kell a más típusú szigetelő anyagokat az oldalfalakhoz rögzíteni majd az egészet lefedni csapadék elleni fém vagy műanyag sizgetelő burkolattal.

Ezeken a nem sík felületeken a tökéletes hőszigetelő rendszer kialakítása más a purhab szigetelés helyett más technológiával szinte kivitelezhetetlen lenne, ugyanis mind tartósság, mind minőség, mind költségek szempontjából a purhab bizonyul a leghatékonyabbnak. A szigetelés esetén lehet szó csővezetékről vagy tartályokról, a poliuretán minden felületi görbületet monolitikusan követ (a purhab szigetelés a tartályok és csőrendszerek amorf íveit is tökéletesen követi), ezért teljesen egybefüggő hőszigetelés és vízszigetelés hozható létre segítségével.

Minimálisra csökkenti a hőveszteséget, ezáltal komoly energiamegtakarítást eredményez. Mivel egy olyan tökéletes szigetelésről van szó, amely alkalmazásánál minden ponton tapad a szigetelendő felülethez, így egy komoly korrózióvédelmet is biztosít a felület számára. Emellett egyszerűen, gyorsan és olcsón kivitelezhető.

Külső hő- és vízszigetelés esetén gondoskodni kell a káros UV-sugárzás elleni védelemről, amit cégünk egy speciális UV elleni festékkel old meg, de ez a megoldás természetesen mással is helyettesíthető a szigetelés során.

 

A purhab szigetelés paraméterei

  • A zárt cellás poliuretán hab sűrűsége 35kg/m3-es, nyomószilárdsága 150KPa
  • Hővezetési együtthatója: 0,023W/mK
  • Tűzvédelmi besorolása: B2-es ÖNKIOLTÓ
  • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év
Poliuretán hőszigetelés és vízszigetelés tartályokon, csővezetékeken