Födém szigetelése belülről purhabbal

Mivel a purhab szigetelés az építőiparban előforduló szinte minden anyaghoz kiválóan tapad (vas, fa, beton, vakolt felületek, festett felületek stb.) így a födémek alsó felületére rögtön szórható. A purhab szigeteléssel kiválóan orvosolhatók a felületi problémák is, így , nem szükséges kijavítani azokat a munkálatok megkezdése előtt.

A födém szigetelés utólag is könnyen kivitelezhető, azonban nem mindegy, milyen módszert választunk rá.  Amíg a hagyományos táblás vagy kiteríthető szigetelő anyagoknál a szigetelendő felület alapos előkészítése és a munkálatok során négyzetméterenként 5-6 db dűbelezés nélkül nem megoldható a rögzítés, purhab szigetelés alkalmazása esetén nem szükséges komolyabb előkészületeket tennünk és a szigetelés felvitele is egyszerű. 

Fontos továbbá, hogy ha a födém szigetelése belülről történik meg, purhab szigetelés választása esetén nem fontos az álmennyezet kialakítása sem, mivel a felület mosható akár magasnyomással is. Poliuretán hő és vízszigetelés függőleges és fej feletti felületekre is tökéletesen szórható, minden felületi görbületet monolitikusan követ, ezért egyetlen nagy, toldásmentes felületet képez. Ezért aztán a hőhidak kialakulása miatt sem kell aggódnunk.

Födém szigetelés paraméterei

  • A zárt cellás poliuretán hab sűrűsége 35kg/m3-es, nyomószilárdsága 150K. Pa
  • Hővezetési együtthatója: 0,023W/mK
  • Tűzvédelmi besorolása: B2-es ÖNKIOLTÓ
  • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év
Födém szigetelés
Purhab szigetelés alkalmazása födémen
Födém szigetelése belülről