Födém hőszigetelés és vízszigetelés purhabbal

A hőveszteség 70%-a bizonyítottan a födémen vagy a mennyezeten keresztül távozik, 30% az oldalfalakon vagy a homlokzaton keresztül. Ezért célszerű egy erősebb, jobb minőségű födém szigetelés felhelyezése, így rengeteg energiát takaríthatunk meg.

A padlástérben vagy a födémen a szórt purhab szigetelés alkalmazásával egy olyan lépésálló járható födém szigetelés hozható létre, mely kiváló hőszigetelése mellett tökéletes vízzáró réteggel is rendelkezik. Ez akkor válik fontossá, ha nem egy új építésű ingatlanról van szó, hanem egy régi épületről, melynek a födémszigetelését az akkori régi megoldással szigetelték, pl.: salak vagy sarazott födém.

Ezeknél rendszerint problémákat okozhatnak a véletlenszerű beázások illetve a porhó, mely a gyenge szigetelésnek köszönhetően gyors elolvadás után komoly problémákat okoz . A purhab szigetelés használatával ezek a problémák teljesen kiküszöbölhetők, mivel egy olyan egybefüggő homogén felületet kapunk, amely mindenféle szigetelési hiányosságoktól mentes, kizárja a hőhidak kialakulását.

Nagy előnye más szigetelő anyagokhoz képest, hogy semmilyen rágcsáló nem bántja a szórt poliuretán habot, nem rágja össze, nem készít benne járatokat, mint pl. a hungarocell szigetelésben. A technológia alkalmazásával rendkívül egyszerűen és gyorsan szigetelhet, a purhab a kifújást követően 6-7 másodperc alatt járható felületté szilárdul. A kemény purhabnak köszönhetően bármit elhelyezhetünk rajta, nem kell járható felületet kialakítani (akár kiegyenlítő beton vagy valamilyen deszkázat) minta a táblás szigetelő anyagoknál.

 

A purhab szigetelés paraméterei

  • A zárt cellás poliuretán hab sűrűsége 35kg/m3-es, nyomószilárdsága 150K.Pa
  • Hővezetési együtthatója: 0,023W/mK
  • Tűzvédelmi besorolása: B2-es ÖNKIOLTÓ
  • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év
Járható födém szigetelés
Szórt purhab szigetelés födémen